Čokoládová tortička s domácou chia zmrzlinou
Tortička: čokoláda 70% 200g, cukor kryštálový 125g, maslo 250g, žĺtok 275g, bielok 200g, hladká múka 110g
Zmrzlina: práškový cukor 100g, smotana na šľahanie 250ml, 20ml mlieka, čerstvá vanilka 1 struk, žĺtky 3ks, strúhaná čokoláda 1-2pl., chia semienka 1pl.,
Zmes na tortu: na pare si rozpustíme čokoládu s maslom, necháme vychladnúť. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne primiešame vychladnutú čokoládu. Pridáme múku. Bielok vyšľaháme na pevný sneh. Primiešame do zmesi (nakoľko zmrzina obsahuje iba 1pl. chia semienok, môžeme 1-2pl. pridať aj do zmesy na tortu). Vylejeme na vymastený plech (formu) a pečieme cca 20min pri 170°
Domáca zmrzlina: žĺtky dôkladne vymiešame s cukrom. Mlieko, vanilku a smotanu privedieme do varu, kde pridáme vymiešané žĺtky s cukrom. Za stáleho miešania miešame pokiaľ nám hmota nezhustne. Do vychladnutej hmoty pridáme chia semienka, nastrúhanu čokoládu, dôkladne premiešame a dáme do mrazničky na cca 2 hodiny.
Aby bola zmrzlina nadýchaná a vláčna, odporúčame zmrzlinu každých 15-20min poriadne premiešať (pošľahať) a vrátiť naspäť do mrazáku.
Tortička je ozdobená s jedlými kvetmi, ktoré sú často krát ťažko dostupné. S toho dôvodu môžeme túto surovinu vynechať.
Diskusná téma: Čokoládová tortička s domácou chia zmrzlinou
Neboli nájdené žiadne príspevky.
Pridať nový príspevok
Kontakt
Bulharská 70
821 04 Bratislava
Pre os. odber je potrebné dohodnúť termín vyzdvihnutia produktov. 0911 632 632 chia@chi